Zoveelste granaataanslag in Antwerpen: stadsbestuur heeft oorlogsgeweld ‘Mocro Maffia’ niet onder controle

Het Vlaams Belang voert morgen om 11u actie ter plaatse door ‘Zonder granaat straat’-bordjes op te hangen en uit te delen en de buurtbewoners een hart onder de riem te steken. In de Guldensporenstraat in Borgerhout is vannacht een explosief ontploft, waarschijnlijk alweer een handgranaat. Voor de zoveelste keer is er schade aan enkele auto’s en gevels en blijven de buurtbewoners getraumatiseerd achter. Twee jaar geleden was de Guldensporenstraat ook al het decor van dit soort oorlogstaferelen. De geïnstalleerde politiecamera schrikt de Antwerpse ‘Mocro Maffia’ blijkbaar niet af.

Het aantal aanslagen met granaten in Antwerpen is nog amper bij te houden. Het is duidelijk dat de drugsmaffia niet onder de indruk is van dit stadsbestuur en dus de Antwerpse politie provoceert. Via dit soort oorlogsgeweld wil de drugsmaffia immers ook tonen wie op straat de baas is. Dit loopt fout af: de vraag is niet of er slachtoffers zullen vallen, maar wanneer. De situatie is zeer zorgwekkend en boezemt Antwerpenaren angst in. Dit mag nooit het nieuwe normaal worden: het verhoogd gebruik van oorlogswapens in een stad als Antwerpen moet koste wat het kost een halt worden toegeroepen.

Filip Dewinter: “Dit loopt fout af: de vraag is niet of er slachtoffers zullen vallen, maar wanneer. Deze stadsguerrilla moet stoppen. Een keiharde aanpak is nodig. Het Vlaams Belang hamert opnieuw op een verhoogde inzet op zulke gevoelige plaatsen van niet alleen camerabewaking, maar ook politiepatrouilles. Handelszaken of panden waarvan de politie weet dat ze worden geviseerd door de drugsmaffia, moeten worden gesloten of extra bewaakt.”

Het Vlaams Belang voert morgen om 11u actie ter plaatse, in de Guldensporenstraat, aan de kant van het volk tegen de ‘Mocro Maffia’. Wij zullen de buurtbewoners een hart onder de riem te steken en ‘Zonder granaat straat’-bordjes uitdelen en ophangen