Tentoonstelling “40 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang Antwerpen:

Al 40 jaar de partij van ’t stad!”

Het Vlaams Blok/Vlaams Belang werd in 1978 door Karel Dillen opgericht. Drie jaar later werd een aparte werking voor het Vlaams Belang in Antwerpen voorzien. Het eerste Vlaams Blok-secretariaat opende in 1981 in de Lange Altaarstraat waar tevens het eerste bestuur van de Koepel Antwerpen vergaderde en activiteiten ontplooide. 40 jaar lang zou het Vlaams Blok/Vlaams Belang een bijzondere rol spelen in de Antwerpse politiek. Tot op de dag van vandaag is het Vlaams Blok/Vlaams Belang in Antwerpen de stem van de Antwerpse Vlamingen die opkomen voor het “Eigen Volk Eerst”-principe.

Tentoonstelling

Ondanks de Corona-pandemie is het onmogelijk om zonder meer voorbij te gaan aan het 40-jarig bestaan van het Vlaams Blok/Vlaams Belang in Antwerpen. Antwerpen was altijd al de hoofdstad van het Vlaams Blok/Vlaams Belang en blijft tot op de dag van vandaag de grootste afdeling van de partij met meer dan 2000 leden. Daarom ook wil het Vlaams Belang-Koepel Antwerpen de nodige aandacht aan dit jubileum besteden. Dit zal gebeuren via een corona-proof-tentoonstelling die zal plaatsvinden in het gerenoveerde Vlaams Belang-secretariaat aan de Amerikalei 98 te Antwerpen.

De tentoonstelling is opgebouwd rond de verschillende politieke hoogtepunten van het Vlaams Blok/Vlaams Belang. Het betreft een thematische tentoonstelling waarin de verschillende verkiezingen, campagnes en acties van de partij in Antwerpen worden belicht. Speciale aandacht is er voor de stichter en ere-voorzitter van het Vlaams Blok/Vlaams Belang, Karel Dillen.

Ter zijner nagedachtenis werd in de inkomhal van het secretariaat Amerikalei onlangs een huldeplaket en gedenkplaat onthuld. De tentoonstelling begint dan ook met een video-compilatie van toespraken van Karel Dillen. Verder in de tentoonstelling zijn er verschillende video-compilaties van de verschillende campagnes en acties van het Vlaams Blok/Vlaams Belang te zien. Ook worden een aantal unieke documenten en voorwerpen getoond. Kortom deze tentoonstelling is uitzonderlijk en zeker het bezoeken waard!

Reservatie verplicht

Gezien de strenge corona-maatregelen is het Antwerpse Vlaams Belang genoodzaakt om de tentoonstelling via inschrijving en reservatie te laten verlopen. Vanaf vrijdag 26 februari tot vrijdag 2 april kan de tentoonstelling tussen 14u en 17u bezocht worden. Om het kwartier wordt een nieuwe groep van maximum 4 personen (die behoren tot dezelfde bubbel) tot de tentoonstelling toegelaten. Een vooraf vastgelegd traject dient gevolgd te worden waarna de volgende groep/bubbel wordt toegelaten tot de tentoonstelling. Op het einde van de tentoonstelling zal een drankje aangeboden worden in de nieuwe bar van het Vlaams Belang-secretariaat.

Reserveer nu!

Reserveren kan iedere dag telefonisch via het nummer 03/216.92.13. U kan ook reserveren via emailadres: info@vlaamsbelangantwerpen.org. U dient zowel telefonisch als via mail telkens te vermelden op welke dag, uur en met hoeveel personen (maximum vier) u de tentoonstelling wenst te bezoeken. Uiteraard is er mondmaskerplicht en dienen de geldige corona-regels te worden gerespecteerd. Reserveer tijdig want het aantal reserveringen loopt aardig op! Van zodra we uw inschrijving/reservatie hebben ontvangen zal u telefonisch of per mail een bevestigingsbericht ontvangen betreffende uw reservatie.