Antwerps stadsbestuur verbiedt uitdelen mondmaskers door Vlaams Belang Antwerpen aan gebruikers openbaar vervoer.

Wij betreuren dit. De komende dagen delen wij hoe dan ook gratis drie mondmaskers per persoon uit vanuit ons secretariaat in Antwerpen (Amerikalei 98)

Vlaams Belang Antwerpen mag van het Antwerps stadsbestuur de komende dagen geen mondmaskers uitdelen bij de ingang van de stations Antwerpen Centraal en Antwerpen-Berchem aan mensen die het openbaar vervoer gebruiken. Indien we dit wel zouden doen, worden we opgepakt en krijgen we een boete van 250 euro per persoon.

Wij betreuren dit ten zeerste, zeker omdat mondmaskers vanaf vandaag verplicht zijn geworden op het openbaar vervoer, op straffe van een boete van 250 euro. Voor Vlaams Belang Antwerpen is het duidelijk: de overheid zou, zéker wanneer ze mondmaskers aanbeveelt en nu zelfs verplicht stelt, alle burgers gratis mondmaskers moeten bezorgen. Daar hebben we immers jarenlang meer dan genoeg belastingen voor betaald.

Vanaf morgen, dinsdag 5 mei, worden mondmaskers verkocht in supermarkten voor 1 euro per stuk. Maar mensen hebben het door de coronacrisis steeds moeilijker om rond te komen. Supermarkten zijn duurder geworden en de inkomens van heel wat mensen zijn significant tot zeer sterk gedaald. De armoede neemt daardoor elke dag toe, zeker in een stad als Antwerpen. Wie elke dag het openbaar vervoer neemt en kinderen heeft, is de komende weken en wellicht maanden al snel minstens 50 euro tot wel 100 euro per maand kwijt aan mondmaskers.

Vlaams Belang Antwerpen voegt daarom de daad bij het woord en deelt gratis mondmaskers uit aan de bevolking. Elke persoon die zich bij ons aanmeldt krijgt drie gratis mondmaskers, zolang de voorraad strekt (zie onze brief als bijlage). Mensen kunnen hun mondmaskers op dinsdag 7 mei, woensdag 8 mei en donderdag verkrijgen 9 mei tussen 9 en 17u aan ons secretariaat op de Amerikalei 98 in Antwerpen. Want Vlaams Belang Antwerpen kiest ervoor om ónze mensen te beschermen, zéker in tijden van (corona)crisis!